szerda, augusztus 18, 2010

Valamelyik este muffinrecepteket gyűjtögettem és találtam egy olyant, hogy a kis tésztahalmok közepébe tegyünk egy-egy darabka tejkaramellát. Nyamm, gondoltam, és tegnap a boltban bolyongva eszembe jutott, hogy veszek én egy csomaggal. Találtam is egy zacskó natúr tejkaramellát (a többi mind egytől egyig csokis volt), ami tapintásra nem bizonyult kőkeménynek, megvettem, hazahoztam. Ebéd után pedig eszembe jutott, meg kéne kóstolni, már persze csak szigorúan azért, hogy egyáltalán alkalmas-e emberi fogyasztásra. Megkóstoltam, nagyon is alkalmasnak találtam, előbb egyet, aztán még egyet, sőt a harmadikat is. Nyamm, mondtam újfent és kezdtem magam úgy érezni, mint Micimackó, amikor ugyebár a csupor mézet fenékig... no de én nem, én megálltam háromnál. Jelentem, a szarvasi gyártmányú, "Omlós tejkaramella" elmés nevet viselő termék nagyon finom, határozottan emlékeztet a húsz-harminc évvel ezelőtt forgalomban volt lengyel karamellára. És mivel fennállt annak a veszélye, hogy mire eljön a muffinkészítés napja, már egy fia karamella sem lesz, amit beléjük nyomkodhatnék, ma vettem még két zacskóval, egyszer élünk, nem igaz?

(Az pedig kifejezetten félelmetes, hogy a google mennyire figyel engem - na ne reménykedj, téged is, igen - az alatt a két perc alatt, míg a fenti pár sort bekattogtam ide, simán levette, hogy miről írok, mert mire a bejegyzést publikáltam, a blogspotos felületen ott jobbra megjelent pár google-hirdetés muffinrecepteket és hasonlókat kínálva. És ez nyilván nem véletlen. Tökéletes nagytestvér-fíling, brrr...)

2 megjegyzés:

Mandula írta...

Persze, hogy figyel, meg a dzsímélben is, hatalmas reklámfelület. Utóbbit mondjuk kiiktathatod a rapportive nevű programmal, ha zavar, az az emilcímeket nézi, akiknek épp írsz, vagy akiktől olvasod a levelet, és ha szerepelnek azzal a címükkel fészbúkon, például, vagy ilyesmi helyeken, akkor azt megjeleníti. Attól szép, hogy csakis akkor teszi ezt, ha az adott illető is ilyet használ, tehát effektíve engedélyezi a programnak, hogy őt így kiírja. :)

Mandula írta...

Ő, és máffinreceptem annyi van, mint a... aaaa... sok. :D Mél megy. :)