szerda, augusztus 18, 2010

Csak annyit mondok, hogy ha a fecskék jól vannak programozva, akkor régen rossz. Ugyanis ezek a villásfarkúak egész délután úgy csivitelnek, zsinatolnak és százával gyülekeznek, mintha készülődnének. El, délre. Nesze nekünk. De reménykedjünk, hátha csak valami múló rendszerhiba és egy újraindítás jobb belátásra téríti őket (mondjuk, például éjszaka alszanak, aztán reggelre rájönnek, hogy még nem jön az ősz és maradnak).

2 megjegyzés:

KapitányG írta...

Biztosak lehetnek abban, hogy még nem jön az ősz? Vagy nem is az ősz, hanem a szeptemberi tél. Az utóbbi években többször is tapasztalhatták.
(Mástól is hallottam, hogy gyülekeznek, meg azt is, hogy azért kevés a fecske, mert kevés az eleség. Valami lehet benne, hosszú évekig nem láttam fecskét, most nyáron pedig csupán egyetlen, úgy 20-25 madárból álló csapatot.

bikfic írta...

Aztán kicsit utánakutattam és bizony mindenütt azt írják, hogy ilyenkor augusztus vége felé már gyülekeznek, tehát ez a normális. Viszont én ilyenkor még nem akarok az őszre gondolni, úgyhogy bár nekik normális, nekem szomorú. :)