péntek, augusztus 27, 2010

Ha egy magányos gólya köröz a házak fölött, az mit jelent? Csak nem azt, hogy költözésen töri a fejét, ugye nem azt jelenti? Az képtelenség, hogy minden költöző madár érzi már az ősz közeledtét, még szeptember sincs, jaj ne! Ámbár ma este a meteorológus hölgy is lazán évszakváltást említett a mostani hidegfronttal kapcsolatban, hát nagyon remélem, hogy téved. Ő is, a fecskék is, a gólya is.

6 megjegyzés:

N Zsuzsa írta...

Reméljük, szép hoszzú ősz lesz.

Névtelen írta...

A fecskék nálunk csapatostól keringenek a háztetők fölött. Úgy gondolom, tanítják az idei fiatalokat a kötelékben repülésre és a gyors fordulásra. Kettőt is észrevettem, akik fordulás közben megbillentek. Hadd erősödjenek, annál biztosabban térnek vissza jövőre. (A.)

KapitányG írta...

http://www.rtlhirek.hu/cikk/333697
:(

KapitányG írta...

"
"Néhány gólyapár újra kezdte a költést, ismét tojást rakott és fiókákat nevel, viszont ezek a fiókák késésben vannak, ők nem fognak tudni a szüleikkel együtt elrepülni a mostani időszakban" - mondta el Gruber Ágnes, természervédelmi őr.
A Magyar Madártani Egyesület kér mindenkit, hogy aki ilyen elárvult madárról tud, jelezze a legközelebbi nemzeti park munkatársának, vagy a helyi állatorvosnak. Sok fecskepár is a harmadik költésen van túl. Őriszentpéteren azt mondják, hogy ezek a madarak is a gólyákhoz hasonló veszélyben vannak."
http://www.dunatv.hu/itthon/veszelyben_kisgolyak.html

Samu írta...

Szerintem nem tévednek. A gólyáknak és a fecskéknek sajnos jó naptáruk van. :-(((

mick írta...

Szombathely felé vonatozván több, sokszáz fős fecskerajjal találkoztunk. Alighanem nem vicceltek, hanem elfele készülődtek.