szerda, szeptember 05, 2007

Azt hiszem, eddig még nem fordult elő velem, hogy tanítványom miatt bőgtem volna. De az előbb igen, mint a záporeső. Örömömben. Ugyanis az iwiwen ez az üzenet fogadott:

Kezit csókolom!

Kérem ne tessék haragudni, amiért üzenetemmel zavarom!
Nem vagyok biztos benne hogy az tetszik lenni akire gondolok, mert csak a név alapján és nagyjából a születési idő alapján tűnik ismerősnek. Volt nekem egy nagyon aranyos tanítónénim a Micsurin úti általános iskolában, akit így hívtak. Csak azt szeretném kérni, hogy ne tessék engem kétségek közt hagyni.
Ha nem túl nagy kérés.. egy üzenetben tájékoztatni és megnyugtatni legyen szíves, hogy helyesen gondolom, vagy talán tévedek?

Szívélyes üdvözlettel: egy volt -feltételezett- tanítványa!...?

Feri


V. Feriről nem is olyan régen már írtam itt a blogban, amikor felfedeztem őt az iwiwen. A volt tanítványaimmal úgy vagyok, hogy ha meg is találom őket, nem jelölöm be, mert biztosra veszem, hogy hiába emlékszem én rájuk, ők már biztosan nem tudják a nevemet harminc év után (egy kivétel van, akivel még az iwiw előtt összetalálkoztunk a neten). Ami persze lehet, hogy balgaság, mivel én háromszázvalahány gyereket tanítottam az alatt a pár év alatt, nekik pedig volt vagy 8-10 tanáruk, hát miért ne emlékeznének? Lám, itt van ez a Feri gyerek is. Kivétel, jóleső kivétel.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

:-) Nagyon aranyos ez a Feri. Én sem jelölöm be a volt tanítványaimat, mert lehet, hogy nem kiváncsiak rám, viszont ők rendszeresen bejelölnek. Néha olyan is, akire nem emlékszem, de ha emlékeztetnek, akkor azért beugrik. Évente van kb. 100 gyerek, 10 év alatt azért összegyűlt már pár :-).

Borka írta...

Nem csodálom,hogy sírtál, nagyon kedves ez a levél! :)

andalgo írta...

:)

Névtelen írta...

Már hogyne emlékezne az ember a tanitó v. tanárnénijére.. Még a hangjuk is a fülembe cseng, pedig nem tegnapról beszélek.. Nagyon aranyos és olyan "diákos" a levél, nem csodálom, hogy meghatódtál!!!!

Névtelen írta...

Mégiscsak jó ez az iwiw valamire!!:-)

Ági írta...

Egyébként V. Feri 43 éves, így nézve meg különösen aranyos a levele. :)

ujjerika írta...

Kedves Tanár bácsik/nénik!
nagyon megörültem, amikor rábukkantam erre a blogra. Osztálytársaimmal együtt most találkozót szervezünk és szeretnénk minél több régi tanárunkról hírt adni/vinni egymásnak. Ha ismernek olyan tanárt aki a mi kis osztályunkat útjára engedte 1972-ben (tehát olyanokat keresünk, akik abban az évben még tanítottak a Micsurin úton), kérem jelezzék (ujj.erika58@gmail.com), hogy megkereshessük őket. Mi 40 évvel ezelőtt jártunk oda és reméljük még sokunkat vár az iskolacsengő 2012. június 8-án a találkozón.
Ezer köszönet: Ujj Erika