szombat, március 03, 2007

Tehát Veszprém. Úgy kezdődött, hogy feliratkoztam egy buszos kirándulásra, mindenki ismeri ezeket a termékbemutatós utakat, na, ez is ilyen volt. Gondoltam, a bemutatón majd elmélázok, kibírom azt a kis időt, de legalább kényelmesen és olcsón eljutok Veszprémbe, ahol még soha nem jártam, megnézek mindent, amire jut időm és kész. Én balga! A termékbemutató négyórás (!) volt, déli egy órakor szabadultunk, fél kettőre parkolt le velünk a busz a viadukt alatti parkolóban az állatkert és két drága hotel közelében, akkor kaptunk másfél óra szabad időt, mondván, hogy háromkor indulunk haza. Addig aki akar ebédeljen, aki akar, menjen be az állatkertbe, aki semmit sem akar, maradhat a buszban.
Én, mint született rebellis (és már a szocialista időkben is nem elég közösséginek kikiáltott ember), egy negyedik variációt választottam magamnak: felrohantam a várhegyre. Mázlim volt, mert addigra épp elállt az eső, úgyhogy láthattam Szent István és Gizella szobrát közelről, a panorámát, meg ami ott fent hirtelen megnézhető és még egy kisvendéglőben nagyon olcsón enni is tudtam. Aztán visszaereszkedtem a viadukt alá a buszhoz, majd pedig szerencsésen haza is értem.
Ez volt a nap története dióhéjban. De a lényeg, a lényeg nem ez, hanem az élmény, a felejthetetlen élmény. Nem a városról beszélek, hanem az emberek között szerzett tapasztalataimról. Amikor hazaértem, azt mondtam, hogy minden csoportlélektannal és társadalomlélektannal foglalkozó pszichológusnak, szociológusnak, valamint a társadalmi keresztmetszeteket vizsgáló egyéb szakembernek melegen ajánlom, vegyen részt néhány ilyen úton. Semmit nem kell tennie, csak ott lenni, figyelni, elraktározni és olyan hét nyelven beszélő tanulmányt rittyenthet az élményeiből, hogy minden szakmai testület megnyalja a tíz ujját utána.
A mi buszunkon nálam fiatalabb csak egy házaspár volt, a többiek jóval idősebbek. Amint gurultunk faluról falura és gyarapodott a létszám, kiderült, hogy mindenki ismerőse mindenkinek, ugyanis ezek az emberek szinte mindannyian törzsutasok, ott vannak majdnem mindegyik kiránduláson. A mögöttem ülő asszony például fejből felsorolta a márciusban hátralévő összes út dátumát. Úgy tűnt, nekik ez annyira hozzá tartozik az életükhöz, mint ez enyémhez a blog: élik a mindennapokat, aztán ha eljön a kirándulás napja, felöltöznek szépen, szendvicseket készítenek és fóliába, nejlonzacskóba csomagolják, felülnek a buszra és kikapcsolódnak. Ahogy az egyik, vezető egyéniségnek számító, Sanyi nevű útitárs tömören kifejtette: "... azért jöttünk el, hogy mindent elfelejtsünk".
Kellemes hangulatban, baráti csevej közepette telt az odafelé út. Veszprémbe érvén megálltunk egy hatalmas diákszálló előtt, annak földszinti előadótermében volt a bemutató. Ez volt aztán az igazi lélektani és szociológiai megfigyelések kincsesbányája! Az előadók (Ildikó és Zsolt, testvérpár) profi módon beszéltek lyukat a közönség hasába, de amin először meglepődtem, az volt, hogy a jelenlévők nem apatikusan és majdcsaktúlleszünkrajta-hozzáállással viszonyultak az egészhez, hanem reagáltak, nevettek, kórusban válaszoltak a figyelemfelkeltő kérdésekre, tehát maximálisan engedték magukat bevonni a cselekménybe. Engem az első öt percben még bosszantott ez az egész, aztán átváltottam és elkezdtem magamban mulatni, ez pedig eltartott bensőmben az egész nap folyamán, másképp nem is lehetett volna kibírni. Hogy rosszkor vagyok rossz helyen, ez azonnal világos volt és nyilván kifoghattam volna olyan hangulatomat is, amikor halálra dühöngöm magam, de tegnap nem ilyen napom volt, hanem világraszólóan jól szórakoztam. Kétszer tartottak szünetet, melyek alatt szintén tanulságos tapasztalatokra lehetett szert tenni. A kávéautomata körül tolongók viselkedése, a csoportokba verődöttek élcelődése, mind nagyon érdekes volt, de a leginkább akkor kellett fegyelmeznem magam, amikor visszasétálván az előcsarnokból azt láttam, hogy a terem hátuljában a falhoz tolt felesleges asztalok mellett a teremnek háttal házaspárok ülnek, előttük mintegy ebédhez terítve az elemózsia, szalvéták, nyitott műanyagdobozokban gusztusos sült- és rántotthusik, savanyúság, karéj kenyerek és ők esznek, esznek. Na, ekkor tényleg majdnem felnyerítettem, de úrilány nem röhög, úgyhogy inkább továbbaraszoltam és folytattam tudományos anyaggyűjtésemet. A legdöbbenetesebb az volt, hogy a jelenlévők közül milyen sokan dőltek be a reklámozott cuccoknak, olyannyira, hogy gondolkodás nélkül vásároltak is belőlük. Mondanom sem kell, ezek nem olcsó áruk, az egyik - igen akciós és csak ma, csak önöknek, blablabla - például 165 ezret kóstált, a másik pedig 45 ezerért volt nagyon kihagyhatatlan. És az emberek a szünetben tódultak az asztalhoz fizetni, szerződést kötni aszerint, hogy részletre vették-e a cuccot, vagy készpénzt perkáltak le érte. Tehát ott helyben elhitték, hogy a varázsderékalj meggyógyítja a beteg ízületeket, kitisztítja az erekből a lerakódást és megvéd az infarktustól és agyvérzéstől, leviszi a magas vércukorszintet és egyáltalán, aki ezen fekszik hátralevő életében, az minden betegségből kigyógyul, valamint hogy a masszírozó ülőpárna megszabadítja a férfiakat a prosztatabántalmaktól és nemre való tekintet nélkül mindenkinek helyreigazítja a csigolyadeformációit - nem vicc, ezeket mind részletesen kifejtette és megígérte a meggyőzően hadováló kis hölgy. De nemcsak elhitték mindezt, hanem rögtön képesek voltak pénzt áldozni, beruházni, lekötni magukat többhavi részletfizetésre - szóval, ezt aztán végképp nem hittem volna, hogy ennyi felesleges pénzük van a népeknek.
És ez így ment körülbelül fél egyig, amikor mintegy desszertként kiállt a placcra Zsolt, aki néhány apróságot, krémet, egyebet reklámozott. Amikor egyenként felmutatta a tégelyeket, flakonokat és megkérdezte, tudjuk-e, mi ez, a nép kórusban kiáltotta: lanolin, parfüm, mikroszálas törlő, holttengeri só - számomra pedig újfent kiderült, hogy itt én vagyok az egyetlen zöldfülű (a mellettem ülő pasasnak például már volt otthon szinte minden az aznap bemutatott termékekből, beleértve a masszírozó párnát és a derékaljat is - mellékesen jegyzem meg, hogy az egyik 250 ezerbe, a másik 350 ezerbe kerül! csak azt tudnám, hogy a pasi akkor mi a nyavalyának jött el tegnap).
Amikor pedig Zsolton is túlestünk, eljött a vég, az ajándékosztás, vagyis a teremből kifelé menet egy csaj mindenkinek a kezébe nyomott két kis dobozt, melyek egy ébresztőórát és egy kicsike konyhai mérleget rejtettek. Ezután vittek bennünket az állatkerthez. Itt aztán ismét döbbenet: mint kiderült, a legtöbben bementek az állatkertbe, majd ezután, amikor kiderült, hogy én ezt kihagytam és felmentem a várba, megkérdezték, hogy az hol van (ott magasodott felettünk) és oda mennyi a belépő! Húúú, na mondom magamban, most már épp itt az ideje, hogy hazahúzzunk, ez már nekem is sok, nehogy már én legyek a hülye, mert egy idegen városban nem a bárhol, bármikor megtalálható zooparkba megyek, hanem oda, amit máshol nem láthatok. Aztán végre hazajöttünk. Ez volt, tanulságos volt, de mivel nem vagyok se pszichológus, se szociológus és eképpen nincs szándékomban tapasztalataimból disszertációt írni, ezért aztán legközelebb nagyon figyelek, nehogy még egyszer az Albatros Travellel találjak kirándulni menni, mert még belebotlom megint az ExNatura termékeit reklámozó négyórás előadásba és az nekem már nagyon ártana, azt gyanítom, nem segítene rajtam se a varázsderékalj, se a masszázspárna.

33 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hogy miért?
1. Mert PROGRAM. Elfoglaltság.
2. Mert ingyen lehet enni.
3. A kézbe nyomott kis csomagocskákért. Ismerősöm idős édesanyja például ezekből oldja meg az egész rokonság karácsonyi ajándékát.

Menj el egyszer Veszprémbe, csak úgy...

Névtelen írta...

ezen mekkorát röhögtem :D köszi a beszámolót, bikfic, ez most komolyan jólesett.
erre mondják, tudod, hogy nagy az Isten állatkertje... :) ha másra nem, legalább arra jó volt, hogy kimozdultál otthonról, emberek közt voltál és egy jót szórakoztál rajtuk.

Ági írta...

Gabi, a program, meg az elfoglaltság még csak érthető. Még az ajándékok is. De tévedés, kaja nincs - legalábbis itt nem volt - mindenki a magával hozott hideg élelmet ette, vagy bemehetett a négycsillagos hotelbe jó drágán ebédelni.
Egyébként megyek Veszprémbe, naná, projekt már kidolgozva. :)

Névtelen írta...

úgy van ez, hogy az elején egész vicces volt ez a termékbemutatósdi, anyukám is eljárkált, a bemutatás maga egy-két óra volt és például tudtak két-három órát fürdeni a gyulai fürdőben, plusz kaptak egy egyszerű kis ebédet valamely étteremben. ez tök jó volt, még éppen elviselhető az ár/érték arány. :)

aztán mivel a fél országot a direktmarketing cégek utaztatták az országban, egy idő után meggondolták magukat és mostanság ennyi maradt, amit te is írsz.

anyukám is megszívta velük, többet nem megy. :))

Ági írta...

Én is azt állapítottam meg, hogy azért ezek a marketingcégek milyen remek érzékkel találják el, mi az, amire az embereket rá lehet venni. És mit ad Isten, bejön nekik!
Valószínűleg én sem velük fogom beutazni az országot, az tuti. :(

Névtelen írta...

Hm, hát ez igazán tanulságos beszámoló volt!
Veszprémet egyébként szeretem, voltam már sokszor, de az állatkertjében még soha.

Névtelen írta...

Köszi Bikfic a beszámolót.. Nagyon jót mulattam.. Valóban nagy az isten állatkertje (ami belőlünk áll..a veszprémi biztos szép is, az állatok miatt). Viszont sok élménnyel gazdagodtál:)))), úgyhogy ne bánd..

Névtelen írta...

Most már legalább tudom, mi zajlik egy ilyen termékbemutatós utazáson ;)

Névtelen írta...

jókat rötyögtem én is.

ez az egész egyébként kicsit szomorú is, de inkább abszurd.

Névtelen írta...

Nemcsak az Albatrosz Travel csinálja ezeket a termékbemutatókat! Tavasztól őszig hetente kapok a levelesládába ilyen "meghívókat". Ezeknek egyetlen célja a termékek eladása. Kell egy pici körítés is, hogy többen jöjjenek. Sokan mennek bizony. Főleg idősek. Nekik ez is "kimozdulás". Főleg nem kell utánajárni. Visszaküldi a jelentekzési lapot, és már szállhat is fel a buszra.

Névtelen írta...

Jaj, de jókat kacarásztam a beszámolódon, bár már meséltek nekem többen is az ilyen útakról, de ők mind a másik szemléletűek voltak.

Névtelen írta...

Nekem is van ilyen gyapjúszettem, igaz, én Nyugatnémetországban vettem, 2 garnitúra+ 1 ágytakaró került akkor 1000DM-be. Nagyon szeretem, pláne, hogy nálam a liget környékén tele vagyunk vízerekkel, és ez tényleg nem ereszti át sem a Hartman vonalak, sem a vízerek káros hatását. Ez ingával egyszerűen kimutatható! Sajnos lassan már újat kéne vennem, mert a mágnescsík már töredezik, és a gyapjú is megkopott. Évente 1* szoktam kimosni. Régen tojássamponban, Ujabban már megjelent a kifejezetten erre való lanolin. De a magyarországi cégekben nem bízom! Az alvászavarra ugyan semmit nem ér, de egyenletes meleget tart, ha pamutbanhálóingben alszol a derékaljon vászonlepedővel, és a gyapjútakaróval takarózol, huzat nélkül,vagy cérnaágyneműben. Télen 17 fokos lakásban szoktam aludni, csak mikor éjszaka ki kell mennem pisilni, akkor fázom kicsit.
Egyébként én is szoktam néha ilyen kirándulásra járni, amikor nincs túl meleg, vagy hideg. Az előadásokat sosem hallgatom meg, viszek valami könyvet, kiülök a szabadba, és olvasok, esetleg kisebb sétákat teszek a környéken. Ezek az irodák mindíg kieső helyeken tartják az előadásokat, látnivaló ott nincs különösebb.
Én többnyire az ebédesekre szoktam menni,(mit is csinálnék annyi kacattal) nem az ajándékozósra. Így az ebéd árából megúszom a kirándulást.

Névtelen írta...

Szia!
Érdekes volt végigolvasni :)
Mi is voltunk egyszer (először és utoljára) egy ilyen kis kiránduláson hévízen, hasonlóan 4 óra volt az előadás, és a végén a reklámozott edénykészletből minimum 7-en vásároltak is. Egy 350.000 Ft-os (!!!) edénykészletről volt szó, ennyi pénzért inkább vennék egy Zepteres cuccost (vagy inkább befizetek egy fullos luxusnyaralásra családostól).
Az ebéd nem járt az előadás után, de abban az étteremben, ahol az előadás volt, csaknekünkcsakmost szuperkedvezménnyel lehetett nokedlit pörkölttel kajolni, amit inkább kihagytunk, főleg, hogy megláttuk, mekkora adagot kapnak az idős bácsik-nénik aranyáron...a szomszédos pizériába sétáltunk át, mikor kimentünk utánunk szólt az előadó "kedves" fiatalember, hogy "hová-hová?".
Egyébként a busz egy nagy kaki volt, rettenetes koszos volt, az ülések lestrapáltak, kényelmetlenek, sok háttámlája törött volt.

Ja, mi a Beck Travellel voltunk.

Névtelen írta...

Az édesapám is jár ezekre a túrákra és ő nagyon élvezi. Vett valami biolámpát meg légtisztítót, eszméletlen összegért, asszem 350.000 ft-ért (mikor meghallottam, majdnem lefordultam a székről)!! De csodák csodájára a légtisztítótól megszüntek édesapám allergiás tünetei, a biolámpától meg nem fájnak a nagyi izületei és mellé még rendszeresen jól mulat.

Ennyi, üdv: Ati

Unknown írta...

Köszönöm ezt az írást bikfic, sejtettem, hogy erről van szó de bizonyítani nem tudtam. Most már itt a bizonyíték. :-)

Névtelen írta...

hááát nemtom.
ha ide nyugdíjasok járnak általában, és mindig van aki vesz valamit, akkor mi a rákért sírnak hogy kevés a nyugdíj? 350000-ért edénykészlet, ez kell nekik, de a gázáron már sírnak?

veszprém szép, érdemes elmenni egypár napra. a vár, a tűztorony (itt is van nemcsak sopronba, és kb 200-ért fel is mehetsz a tetejére - szép kilátás ha nem a panelek felé nézel :) )az állatkert, mögötte a liget, a gulyadomb...
csak ajánlani tudom :)

Névtelen írta...

Nagyon jol csak a buta/hiszekeny emberekbol lehet megelni. En alig tudtam visszavonni a cegtol edesanyam megrendeleset. Meg sikerult 8 munkanapon belul, irasban, tertivevenyesen elallni a szerzodestol. Igaz a beszedett "eloleget" (30eFt, amit jogosan nem szedhet be, mert akkor meg nem ad semmit erte) mar nem adtak vissza, de par cuccot otthagytak nala mikor jottek a tobbi penzert... Ez pl. Beck tipusu edenykeszlet volt. 250eFt-ert, de "akcioban" (!) csak 200eFt volt.

MI MEGTANULTUK!

Csak a google-ban ra kell keresni a "beck edénykészlet"-re es megnezni, hogy hanyan szeretnenek igazan akcios aron megszabadulni ettol a termektol. Ok is megtanultak!

Es alljon itt egy idos holgy esete tanulsagkent:
http://www.delmagyar.hu/cikk.php?id=70&cid=108263

Névtelen írta...

Látom nem értitek a lényegét. Azok akik még nem voltak ismerősnél zepter/oriflame/avon/amway/#insert your favorite MLM company name here#/stb előadáson azok nem tudják, hogy ismerőstől egyszerűen haza lehet menni ha nem akarod végigülni az előadást. Viszont ha elvisznek 150-200 km-re az otthonodtól onnan nem mész csak úgy haza. Persze még mindig megteheted, hogy kimész az előadásról ha nagyon nem tetszik, de az átlagember nem megy ki. Ugyan nem 100% de 2 hete mi is belefutottun egy ilyen csoportba Herenden a porcelánmúzeumnál, csupa nénike, néhány bácsika, és egy 40 körüli házaspár volt.

Névtelen írta...

Kedves Bikfic és mindenki!

Ahogy kaptitány is mondta: az idősek elsősorban azért járnak ezekre az utakra, mert ez legalább valami elfoglaltság nekik. Nem akarnak ők feltétlenül vásárolni, csak egy kicsit kimozdulni otthonról.

Csakhogy ezek az utak nyilvánvalóan egyetlen célt szolgálnak: hogy kicsalják az idősek megtakarított pénzét. Most ne jöjjünk a gázáras demagóg hülyeségekkel: a legtöbb nyugdíjas a munkával töltött évek során igenis meg tudott takarítani valamennyi pénzt. És ezek az előadások arra mennek, hogy rábírják az embereket, hogy ezt magukra költsék, lehetőleg most azonnal, mert ez nekik annyira jó. Nagyon profik az előadók, és úgy belelkesítik az embereket, hogy fel sem merül bennük, hogy a termékek ára finoman szólva sem reális. A végső érv: "Csak itt, csak most, most, csak Önöknek tudjuk ennyiért adni". És mivel az áldozatok (mert szerintem nyugodtan nevezhetők így) nem tudják ellenőrizni a termékek valós értékét és nem tudják összevetni a piacon szép számmal jelenlevő konkurens termékekével, a hirtelen támadt lelkesedésükben gyakran beleugranak az "üzletbe". Aztán otthon már legtöbbször meg is bánják, de akkor már késő.

Saját példa. Édesanyám is elment egy ilyen útra, ahol egy "mindentudó" Berghoff edénykészletet mutattak be. "Csak itt, csak most, csak Önöknek", mindössze 200.000 forintért. Anyukám bele is ugrott, befizetett 2.000 Ft előleget. Amikor aztán itthon pár perc böngészés után közöltem vele, hogy ugyanez a készlet a gyártó soproni márkaboltjában fele ennyibe kerül, igen nagyott nézett... Akárcsak az eladást tartó jóember: "Jé, van márkabolt Magyarországon? Nem tudtam!" Na de legalább happy end lett: a szerződést felbontották, és még a 2.000 forintot is visszakapta anyukám.

Kedves fiatalok: figyeljünk szüleinkre és idős ismerőseinkre, hogy ne palizhassák be őket!

Unknown írta...

http://www.babaszoba.hu/forums/showmsg?msg=2820839

Valakinek pozitív tapasztalata van :))
Egyébként nem tudom, hányszáz év múlva térül vissza a 320.000 Ft, ha egymásra pakolt edényekben főzünk..meg pl. mi van, ha az alsó edény tartalmát meg akajuk keverni, stb...ÁÁÁ.

Névtelen írta...

Szerintem Gábor nagyon eltalálta. Vigyázzunk a szüleinkre, nagyszüleinkre,mert ők beveszik ezeket.
Éva

Névtelen írta...

Az ajánlott termékekről nincs tapasztalatom, mert nem járok ezekre az utakra, azonban egy egy város vagy honi táj megismerését sokkal olcsóbban és kötetlenül meg tudja oldani a távolsági buszon ingyen utazó nagypapa,nagymama. Ha esetleg az unoka elballag a népligeti buszállomásra előreváltott jegyért és meglepi az öregeket, kimozdulhatnak,ingyen utaznak ,ott esznek ahol és amit jólesik, azt néznek meg annyi ideig amit és amíg akarják és nem palizzák be őket. A kis bóvli ajándékot meg lehet nélkülözni.

Névtelen írta...

Bikfic, köszönet, hogy leírtad tapasztalataidat! Hátha lesz aki okul belőlük.
A szüleim járnak ilyen utakra, de amióta egyszer befürödtek egy edénykészlettel, azóta semmit sem vásárolnak szerencsére. Persze aláírták ők is a szerződést. Mondták, hogy majd telefonálnak a cégtől, hogy mikor hozzák a készletet, de másnap apukám meglátott egy hasonlót a Corában húszezer forintért és akkor le akarták mondani a szállítást. De a céget nem lehetett már telefonon utolérni, anyukám faxot küldött nekik, de nem reagáltak arra sem. Aztán - mindezek ellenére - feltűnően hamar - még a nyolc nap felmondási idő le sem járt - megjelentek az edényekkel, és a szállító csodálkozott, hogy nem vesszük át, ki akarta fizettetni a visszaszállítási díjat. Mondjuk, hogy nincs amire, mert konkrétan tudtuk, hogy tőlünk egy kilométerre lakó ismerőseinknek is aznap hozták az edényeit, ugyanaz a szállító, ezek szerint kétszer akarta behajtani a szállítás díját? Akkor a fazon perrel fenyegetődzött, de mi mondtuk, hogy mi bizony nem fizetünk egy krajcárt sem, mert lemondtuk a rendelést. Sem szállítási díjat, sem egyebet nem fizetünk. Perelje vissza, ha tudja. Úgysem tudja, de ettől a szövegtől sokan megijednek és bedőlnek.
Nagy nehezen - háromnegyed óra vitatkozás után - hazament a szállító az edényeivel, azóta sem történt semmi.

Névtelen írta...

Hat egyszer egy baráti társasággal mi is nekiiramodtunk. Kb 20-an, vittünk egy harmonikást is, meg 50 liter bort, meg tiz liter pálinkát. Annyira tökrészegen sikerült a termékbemutatóra leszállni, hogy lila gözöm nem volt, mit akarnak eladni. Egyik haverom hangos horkolása zavart meg egyszer-kétszer, de amúgy jól éreztem magam, jól éreztük magunkat. Mondjuk ennyi erövel otthon is be tudtunk volna kúrni elég rendesen...

Névtelen írta...

Én is voltam már a feleségemmal több ilyen úton.Lényeg:el kell határozni,hogy nem veszek semmit,aztán a többi "műsoron"jól el lehet szórakozni.Az előadók totál hülyének néznek mindenkit,de velem befürdenek,mert én tudom,hogy nem veszek semmit és azt élvezem,hogyan izzadnak,hogy valahogy bepalizzanak.Az apró ajándékokat,meg hazaviszem.Ennyi!

Névtelen írta...

Üdvözlök Mindenkit!
Én nagyon „befürödtem” egy ilyen út alkalmával. 2007. 09.12-én Balatonfüreden volt a bemutató. A Richter Gold-cégen keresztül vettem egy „FANTASZTIKUS” BECK edényszettet, azért írom azt, így, hogy fantasztikus, mert nem az!
Különösen az igen magas ára miatt! Történt ugyanis, hogy a bemutatón úgy árulták, hogy mivel 10-éve van Magyarországon ez az edénycsalád ezért az akciós ára így csak : 199.900,-Ft. Az előadást tartó „Úr” azt mondta ott, hogy ennyi az ára nem több nem kevesebb, küldenek majd 48 db-csekket és ahogy tetszik olyan részletekben szépen adogassa fel az ember. Plussz még egy indukciós sütőt is küldenek ajándékban ami szintén árban megegyezik az edénykészlet értékével. Ebből annyi igaz csak, hogy megkaptam az edényeket. A Beck edényektől nem vagyok elragadtatva de gondoltam naivan, hogy ha már megvan meg nem annyira drága akkor már megtartom. Elkezdtem feladogatni a csekkeket, nem kis összegeket és az tűnt fel, hogy hiába adok fel részletet mindig hívogatnak az OTP-től, hogy elmaradásom van. Bementem hozzájuk és utána nézettem, hogy mi történhetett. Ott közölték, hogy az az érték amennyiért én megvettem a készletet nem a teljes összeg, erre még rájönnek a kamatok, így az én 199.900,Ft-os edénykészletemnek a vége 373.440,Ft! Ez nem hangzott el a bemutatón! Továbbá az sem, hogy az indukciós sütőlap igazából csak 6.000.Ft-ot ér! Annyiért lehet ugyanis megvásárolni az internetes oldalon. Próbáltam felvenni a Richter Gold-al a kapcsolatot telefonon, de nem érem el őket!
Nem tudom, hogy mi tévő legyek, szívem szerint visszaadnám az edénykészletet.
Már arra is gondoltam, hogy perre viszem a dolgot, kezdve azzal, hogy jelentkezek a tv-ügyvédje című műsorba és kitálalok erről az átkozott cégről akik ilyen aljas módon becsapják az embereket!

mamipok írta...

A beszámoló mulatságos, de nem biztos, hogy az elhamarkodott ítéletalkotás okosabb, mint az, ahogyan te fogalmazol, hogy belemennek a játékba. Mielőtt valamiről kategorikusan kijelented, hogy nem ér semmit, nem ártana, ha megismernéd. Anyukám Albatrossos kiránduláson vett egy bikrámia matracot, azaz kettőt, 130.000.- Ft-ért. Ez júliusban történt. Novemberben csökkenteni kellett a vérnyomásccökkentő adagolását, mert állandóan 100 körül volt a vérnyomása, most mér csak este vesz be egy felet, és nem megy 130 fölé, pedig régebben 170-180 volt. Ráadásul a lábdagadása is megszűnt, nem kell vízhajstót szednie, és sokkal vidámabb, fiatalosabb. A másikat odaadta nekem. A férjem használja, és azóta teljesen elmúlt az évek óta tartó térdfájása, amivel az orvosok semmit sem tudtak kezdeni, pedug sok helyen volt, mert már vezetni sem tudott. Szerinted ez nem ért meg 130.000.- Ft-ot? Lehet, hogy te vagy az okos, és én meg a tanárnő anyám vagyunk a hülyék, de nekünk megérte.

Unknown írta...

sajnos én is poruljártam komoly összeget fizettem 2db müszálas takarokért nem ezt vártam sajnos ezek után nem bizok a kellek kft.ben a karácsonyi ajándék bosszuságot okozott

Névtelen írta...

Én szeretem a termékbemutatókat. Szórakoztató, tanulságos. Én tartom öket. Elöadó vagyok.

Névtelen írta...

Egyszer én is elmentem egy hasonlóra, nem buszos út volt, hanem egy étteremben tartották, de ugyanez volt. A teremben én voltam a legfiatalabb a többiek mint 70 felettiek voltak. Én sem tudom, hogy honnan volt hiper-szuper derékaljra csak most ma neked ennyiért 180 eFt-juk de megvették. Nagyon profin csinálták, mindenki bevette, egyszer szóltam közbe, hogy a .... nem az aminek mondták, és azután elég csúnyán néztek rám. Mindenki vett valamit csak én nem, nem volt nehéz kiállnom ugyanis pénzt sem vittem magammal.
Ajándékként 6 kg mosópor volt igérve, meg ebéd. Nahát az ebéd egy zóna-zóna pöri volt galuskával és vegyes savanyúval, az ajándék meg 1 db 0,7 litere folyékony mosólötty. Ennek a borzalomnak az össz ideje 6,5 óra volt. Soha többet nem megyek ilyenre.
Kati

Névtelen írta...

Sziasztok!
A történet tanulságos és mulatságos is volt egyben. Én most neveztem be egy ilyenre a "KELLEK PLUSZ KFT" jóvoltából. Az utazás ára 1390Ft/fő.
A jelentkezési lapocska szerint kapunk elég sok "ajándékot" és mellé egy ebédet is.
Az utazás 2010. Szeptember 19.-én lesz. Ha megjártam a "hadak útját" igyekszek beszámolni róla!

Névtelen írta...

Nem igaz hogy minden termékbemutató unalmas és rossz,mert ha jó társaság jön össze,akkor még szórakoztató is lehet.Én is vásároltam már bemutatókon "BECK"termékeket melyekről csak jót mondhatok. Az alsó edényben nem kell kevergetni hanem figyelni kell a termosztátot,és amikor a mutató a pirosba ér el kell zárni a gázt.Azért mert néhányan nem olvassák el a használati utasítást attól a termék még kitűnő.A buszon ismeretségek és barátságok is kötődhetnek.A saját hibánkat soha ne fogjuk másra,és ne pocskondiázzuk embertársunk munkáját! Én most készülök(Nov.18.)egy "Kellek Kft."útra remélem jó idő lesz. Legyünk optimisták!!!

Névtelen írta...

Egy buszos kirándulással egybekötött termékbemutatós/árubemutatós céghez nyertem felvételt előadóként 2010-ben, ahol infralepedőt és biokerámialpedőt, edénykeket árultak.
Az oktatás 1 hónapig tarott volna , de nem fejeztem be, mert kifordult a gyomrom attól amit ott hallottam. Azt kellett volna állítanom a főként nyugdíjas utasokank a 3 órás bemutató alatt, hogy a termékek német és svájci termékek, miközben a főnök megmondta, hogy Kínából szerzi be őket, csak német feliratú dobozba csomagoltatja. A gyógyhatásokról is hazudnom kellett volna.
Azt kérték tőlem, hogy az árral kapcsolatban azt mondjam, hogy : "csak a mai napon gyári áron haszon nélkül adjuk a terméket." Miközben a főnök elmondta, hogy 8-10 szeres szorzóval áruljuk a terméket.
Aki ilyen bemutatókon vesz azt mind becsapják, de érdemes bíróságra menni vagy a Gazdasági Vesrsenyhivatalhoz menni, mert becsapás, a fogyasztó megtévesztése történik az ilyen előadásokon.