hétfő, december 22, 2008

Híradót már napok óta nem nézek, rádióhíreket sem hallgatok, minek? Hogy felmenjen bennem a pumpa? Naponta egyszer ránézek a hírkeresőre, onnan is elég megtudnom, hogy még mindig nincs vége Gaskóék bohóckodásának és legalább nem látom-hallom, hogy a média úgy tesz, mintha tulajdonképpen semmi zavart nem okozna az országban a sztrájk, a magyar jól elvan így is, nem történt semmi. Nagyjainkat pedig igazán mér' is zavarná, hogy milliók életét sikerült felforgatni, belenyúlni a magánszférájukba? Sztrájknak ott van értelme, ahol a sztrájkolók reményt láthatnak arra, hogy a magas polcon ülő felelős vezetőkre nyomást gyakorolhatnak a sztrájkkal. Itt? Ugyan már! Látja valaki, hogy a magas polcon ülőket zavarja, hogy a köznép élete fel van forgatva?
(Ja, az elején kellett volna szólnom, hogy akinek a feneke alatt a legnagyobb természetességgel mindig négy kerék van, az - empátia híján - ugorgyon. Merthogy úgy nehéz elképzelni, milyen az, amikor nem tudsz kimozdulni a lakóhelyedről és minden terved felborul.)


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem ott van a fenekem alatt a négy kerék :-), de nagyon utálom ezt a sztrájkot, mert emlékszem, milyen volt, amikor hetente többszáz km-t kellett vonatoznom. Utáltam volna, ha a sztrájk miatt ki tudja mikor érek haza az ünnepekre, esetleg vissza a vizsgákra. Szerintem a sztrájknak csak akkor lett volna értelme, ha normálisan csinálják, tehát nem mennek a vonatok x napig, de akkor semmi! És nem úgy, hogy a dolgozok harmada sztrájkol, a többi meg dolgozók. Itt Magyarországon még sztrájkolni sem tudnak normálisan. Így a legrosszabb, teljesen kiszámíthatatlan az egész, szerencsétlen embereknek fogalmuk sincs, mikor érnek haza, menjenek-e a dolgozni és a többi.

Névtelen írta...

Ráadásul szerintem nem is jogos a sztájkjuk! A MÁV sok milliárdos adósságából persze nem kérik a részüket! De egyébként is az állami tulajdon minden emberé, nemcsak a vasutasoké!
Pláne most , hogy olyan sok embert érintenek a leépítések a recesszió miatt-nekik meg még lenne munkájuk.
De ha még jobban tönkreteszik a Vállalatukat, majd ezt is eladják külföldi befektetőknek- bár lehet, hogy Gaskó Úr éppen erre játszik!

Ági írta...

Gigi, Te vagy a kivétel, aki még emlékszik, milyen autó nélkül élni. :) A legtöbben nagyon hamar elfelejtik.
És hogy kik vagy miféle célok állnak ennek az egésznek a hátterében, erre nekem fantáziám sincs, hogy kitaláljam, de nem is érdekel, egyszerűen csak undorodom az egésztől, bármi is legyen mögötte.

lappantyu írta...

itt egy másik kivétel, Bikfic :)) nekünk ott áll az autó az utcán, szép autó is, aztán mindketten bkv-zunk (pasi néha kocsival megy dolgozni, de mindig megbánja) és igen, abszolút el tudom képzelni, hogy milyen lehet neked (magam is sokat vonatoztam régen).

meg például ha anyukám marad még pár napot a múltkor, akkor itt dekkolt volna két hétig, ha meg karácsonyra elfogadja a meghívásunkat, hiába várjuk...

szóval százszónak is: nem jogos, nem szabad ilyet, utálom és haragszom rájuk!