vasárnap, július 15, 2007

Pasi, ha főz - az itt következőket ma olvastam Jófiúnál és nem bírom ki, hogy meg ne osszam a széles publikummal:


"Joghurtban párolt tőkehal, sajttal sütve, párolt lenmagos zöldbabbal

... elkészítettem ezt a címben említett tápláló és egészséges ételt, melyet a Kárpátia étterem séfje, Bereznay Tamás osztott meg a lap olvasóival. Én még kicsit finomítottam rajta, dőlt betűvel jelöltem saját megjegyzéseimet.

Hozzávalók: 60 dkg tőkehal, tengeri só, 2 dkg vaj, 20 dkg mozarella sajt, 4dl joghurt, fél kg zöldbab, 3dkg lenmag, olívaolaj

A halat egyforma szeletekre vágjuk (Vágjuk!? Én kézzel szét tudtam szedni darabokra. Hja lehet, hogy nem mirelit tőkehalat kellet volna vennem?), enyhén besózzuk, és kevés vajon mindkét oldalán elősütjük. Ezután tepsibe tesszük, (Átkanalazzuk a serpenyőből) ráöntjük a joghurtot, megszórjuk a reszelt mozzarellával és nagyon forró, 220-230 C-os sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ezalatt pont el tudjuk készíteni a köretet. A zöldbabot, ha friss, megtisztítjuk, két végét levágjuk, és sós, enyhén cukros vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Olívaolajon a lenmagot megpirítjuk, (Nagyon vicces vagy Tamás, ha-ha-ha. [A bőrünk alá fúródott lenmagokat csipesszel kiszedegetjük. Szembe kerülés esetén bő vízzel öblítsük ki. Szükség esetén forduljunk orvoshoz.]) és átforgatjuk rajta a zöldséget. (Vajat morzsolunk rá, azt csá. [Zöldbab angolosan.])

(Ha elkészült a hal, egy éles késsel kapargassuk le az elszenesedett részeket, az aljáról öntsük le a vizet, esetleg szűrjük le tésztaszűrőn. Kihűlés után a tápba keverve tálaljuk házi kedvencünknek. A maradék vajat egyenletesen oszlassuk el néhány szelet kenyéren, enyhén sózzuk. Jó étvágyat!)"

:))))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Naggyon-naggyon jót nevettem! Köszi!!!

Névtelen írta...

Veeeehhheee! :) :) :)