csütörtök, szeptember 14, 2006

Adamo énekli a Tombe la neige című számot:





6 megjegyzés:

Névtelen írta...

..és lőn csoda! Teljesülnek a kívánságaink! Köszi Bikfic!

Ági írta...

De ha jól értem, Panni nem erre gondolt, hanem talán más előadótól ismeri? (mert Adamo szerintem régen se volt göndör fekete hajú). Majd kiderül, ha esetleg megtalálja azt a bizonyos kislemezt, kíváncsi vagyok.

Névtelen írta...

sajnos nincs meg :-(
(az is lehet, hogy rosszul emlékszem, mármint az biztos, hogy volt egy ilyen lemez, de hogy ez a szám rajta volt-e, arra azért nem esküszöm)

viszont az Adamo lemez megvan, ő is feketének tűnik, de nem göndör, és az 1972-es Arany Orfeusz fesztiválról Bulgáriában kiadott lemez borítóján van - a dalok címei bolgárul és angolul vannak, az It snows címűt tudom az eddigiek alapján azonosítani, a többit így elsőre nem :-)

Névtelen írta...

update: a kislemez nincs meg ugyan, de konzultáltam a nővéremmel és abban maradtunk, hogy Orlando-nak hívták a feketehajú srácot, aki énekelt, viszont azt nem tudjuk felidézni, mit énekelt :-)

Ági írta...

Akkor már értem: két hasonló egyszavas, olaszos név - Adamo, Orlando - és összekapcsoltad őket.

Feri írta...

Orlando énekelte kb. 1964-ben. A felvétel a Magyar Hanglemezgyártó vállalatnál készült. Itt járt a művész BP-en, volt egy fergeteges koncertje is a Kisstadionban, ahol a nézők felmentek a szinpadra és letépték a ruháit....!
A Tombe la neige c. számot kb 10x énekeltették el vele!!
A Qualiton kislemez B oldalán a Botrány a családban c. francia szám található.

Ez a kislemez keresett ritkaság nyugaton is....